USPJESI NAŠIH STUDENATA:
Obavijesti
Naši studenti osvojili su 2. mjesto...
Na 27. izdanju natjecanja "Central and Eastern Europe Moot Court Competition (CEEMC)", održanom u Budimpešti proteklog vikenda (od 6. do 8. svibnja), naši studenti Filip Bjelinski, Niko Jarak, Simona Karmen Krznar i Karla Žeravčić ostvarili su izvrstan rezultat osvojivši 2. mjesto. Na ovom natjecanju se simulira postupak pred Sudom Europske unije. Hipotetski slučaj pokriva neke od aktualnih tema u pravu EU-a, a uloge sudaca imaju sveučilišni profesori i odvjetnici koji se bave pravom EU-a te suci i nezavisni odvjetnici Suda EU-a.
Izvrstan rezultat studenata Pravnog...
Na natjecanju Willem C. Vis iz međunarodne trgovačke arbitraže, u konkurenciji od 365 timova iz 84 države, s ukupno preko 2500 natjecatelja, naši studenti (Vanja Cvetko, Ines Horvat, Katarina Mikulić, Iva Ramljak, Sara Senjak, Marija Tropina i Ivan Turić) ostvarili su izvrstan rezultat i osvojili brojne nagrade. Konkretno, plasirali su se među najbolja 32 tima na usmenom dijelu natjecanja (najboljih 9%), osvojili su nagradu za jedan od najboljih 18 podnesaka za tuženika (najboljih 5%), a obje govornice, Katarina Mikulić i Sara Senjak, osvojile su nagradu za jednoga od najboljih šezdesetak govornika (najboljih 2.5%, računajući sve natjecatelje). Tim su vodili doc. Dora Zgrabljić Rotar, izv. prof. Tomislav Jakšić i doc. Antun Bilić.
Veliki uspjeh studenata Sveučilišta u...
Prvi međunarodni UNIC Festival gradskih laboratorija koji se održao u LIÈGE, Belgija od 14. do 16. listopada 2021. godine, u hibridnom obliku! Na nedavno održanom prvom međunarodnom UNIC Festival gradskih laboratorija u Liège, BE okupile su se studenti, nastavnici i drugi članovi akademske zajednice, predstavnici organizacije civilnog društva, gradskih službi i gospodarstva iz svih sastavnica UNIC-a. 
Naši studenti osvojili nagradu na...
Studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu – Doris Ganić, Anamarija Vitlić, Ana Škiljan, Lucija Aralica, Marta Telebuh i Erik Osmanović – ostvarili su veliki uspjeh na Willem C. Vis moot-u iz međunarodne trgovačke arbitraže. U konkurenciji od gotovo 400 timova iz cijeloga svijeta zagrebački tim osvojio je nagradu za jedan od dvadesetak najbolje napisanih podnesaka (u najboljih 5 %), nagradu za podnesak za tužitelja – honourable mention for written memorandum for Claimant .
Pjevački zbor Pravnog fakulteta...
Na 15. Natjecanju hrvatskih pjevačkih zborova "Capella juris" je osvojila zlatno priznanje u B kategoriji s osvojena 92 boda. Ove je godine to natjecanje po prvi put održano online zbog izvanrednih okolnosti, osobito potrebe pridržavanja fizičkog razmaka.
Naši studenti osvojili nagradu na...
Studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu u sastavu Hella Petani, Dora Podrug, Janica Rakoci, Lovro Moharić i Marijan Živković, ostvarili su veliki uspjeh na Willem C. Vis moot-u iz međunarodne trgovačke arbitraže. U konkurenciji od 400 timova iz cijeloga svijeta zagrebački tim je dobio nagradu za podnesak za tuženika – honourable mention for Respondent (najboljih 5%), a u usmenom dijelu plasirao se u završnu fazu natjecanja među 64 najbolja tima (najboljih 16%). Osobito valja pohvaliti da studenti nisu dozvolili da ih omete COVID-19 pandemija zbog koje je usmeni dio natjecanja prebačen online.
Srebrno priznanje za pjevački zbor...
Na 5. natjecanju hrvatske tradicijske vokalne glazbe održanom 11. svibnja 2019. u KD Vatroslav Lisinski, pjevački zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu "Capella juris" dobio je srebrno priznanje s ukupno osvojenih 88,7 bodova u kategoriji klasičnih zborova tradicijskog repertoara. Od uspjeha u tekućoj akademskoj godini treba izdvojiti da je "Capella juris" na Natjecanju zborova i vokalnih sastava održanom 4. studenog 2018. godine u KD Vatroslav Lisinski osvojila 1. mjesto u kategoriji mješovitih pjevačkih zborova, zlatnu plaketu i time titulu pobjednika pjevačkog natjecanja. 
Uspjeh naših studenata na utrci Wings...
Wings for Life World Run globalni je humanitarni događaj na kojem su sudjelovali i naši studenti. Najbolji uspjeh su ostvarili Jakov Topolovec sa istrčanih 18 km i Klaudia Dešić koja je istrčala 21,4 km.
Rukometašice osvojile brončanu medalju
U završnici Sveučilišne lige naše rukometašice su rezultatom 23-16 pobijedile ekipu Kineziološkog fakulteta i osvojile treće mjesto. Ovaj veliki sportski uspjeh postigle su studentice Mara Budić, Nina Bušić, Mona Jambrušić, Martina Koprivnjak, Marija Kusanić, Sara Lukes, Ana Čosić i Magdalena Žigrović, a za vodstvo i organizaciju ekipe bila je zadužena dopredsjednica Športske udruge studenata Pravnog fakulteta Zagreb Dora Sertić.
Prvo mjesto na natjecanju Central and...
Studentski tim Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osvojio je prvo mjesto na Central and East European Moot Court Competition - CEEMC. Natjecali su se studenti Helena Kumpar Zidanič, Fran Marko Stojković, Lorena Suša i Petar Zubić, a trenirale su ih asistentice Nika Bačić Selanec i Antonija Ivančan s Katedre za europsko javno pravo.
Naši studenti osvojili nagradu na Vis...
Studenti Manuel Kralj, Dominik Kranjčec, Anamarija Vlašić i Dominik Žugaj predstavljali su Pravni fakultet u Zagrebu na 26. Willem C. Vis International Commercial Arbitration Mootu iz područja međunarodne trgovačke arbitraže koje se održavalo od 12. do 18. travnja u Beču. U konkurenciji od 372 tima studenti su bili među najbolja 30 tima koji su osvojili nagradu za pisani podnesak tužitelja.
Studenti Pravnog fakulteta pružaju...
Složeni pravni problemi i brojne pravne norme koje treba na pravilan način protumačiti te primjeniti kako bi se problemi uspješno riješili, potiču građane da potraže pravnu pomoć. No, loše imovinske prilike i s time vezana nemogućnost plaćanja pravnog savjetovanja predstavljaju zapreku njihovom rješavanju. Da loše imovinske prilike ne bi spriječile građane u ostvarivanju i zaštiti njihovih prava, pobrinuli su se studenti Pravne klinike Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (dalje: Pravna klinika). Oni već deset godina uspješno pružaju besplatnu pravnu pomoć u obliku općih pravnih informacija i pravnih savjeta. 
Uspjeh naših studenata na Brown...
Studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu Anja Vručina i Fran Alfirević sudjelovali su na Brown Mosten International Client Consultation natjecanju koje se održalo od 3. do 6. travnja 2019. u Dublinu. U konkurenciji od 20 timova, kao predstavnici Republike Hrvatske, naši studenti osvojili su ukupno 12. mjesto.
Osvojeno treće mjesto na natjecanju...
Studenti Viktorija Puzak, Ena Ranogajec, Iva Rašić i Luka Abrlić osvojili su treće mjesto na pripremnom natjecanju ELSA Human Rights Pre-Moot Court Competition, koje se održalo 7. i 8. veljače u Londonu. Naše studente za ovo su natjecanje pripremali doc. dr. sc. Zoran Burić te Katarina Šestan, studentica i prošlogodišnja natjecateljica. 
Capella juris pobijedila na...
Pjevački zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu "Capella juris" na Natjecanju zborova i vokalnih sastava održanom 4. studenog 2018. godine u KD Vatroslav Lisinski osvojio je 1. mjesto u kategoriji mješovitih pjevačkih zborova i zlatnu plaketu i time ostvario titulu apsolutnog pobjednika pjevačkog natjecanja.
U okviru priprema za ovogodišnje natjecanje Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition studentska ekipa Pravnog fakulteta u Zagrebu sudjelovala je od 2. do 4. ožujka 2018. na sveeuropskom prijateljskom prednatjecanju European Jessup Friendly u Nicosiji. Ovogodišnji Jesssup tim čine Hana Fiala, Helena Lijović, Matko Sanjin Jovanović i Tomislav Tot, pod vodstvom trenerice dr.sc. Rutvice Rusan Novokmet i uz podršku doc.dr.sc. Trpimira M. Šošića, kao i cijele Katedre za međunarodno pravo. Među 17 sveučilišnih ekipa iz čitave Europe koje su sudjelovale na prednatjecanju u Nicosiji, studenti Pravnog fakulteta osvojili su u ukupnom poretku odlično 4. mjesto!
Pobjeda naših studenata na...
U Strasbourgu 23.11.2018.g. studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Karlo Brekalo, Nika Gavrilović, Mirta Kuštan, Martina Muža,  Lana Radišić, i Josipa Verović  pobijedili su u finalu šestog trans-europskog studentskog natjecanja (6th Trans-European Moot Court Finals) na Europskom sudu za ljudska prava. Natjecanje se održavalo pred tri suca Europskog suda za ljudska prava, a u finalu su se susreli sa danskim timom iz Kopenhagena "Lannung", pobjednikom regionalnog natjecanja iz ljudskih prava između 12 timova iz nordijskih zemalja.