Budućnost i karijera

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu pruža najkvalitetnije obrazovanje pravnika u Republici Hrvatskoj, s tradicijom koja seže gotovo 250 godina u prošlost, ali uz prihvaćanje svih modernih tehnika učenja i načina komunikacije s našim studenticama/studentima. Naše nastavnice/nastavnici sudjeluju u kreiranju hrvatskih zakona i javnih politika i osiguravaju studentima kreativan spoj teorije i prakse. Njihova međunarodna suradnja osigurava i njihovu upoznatost sa svim kvalitetnim trendovima u obrazovanju pravnika u Europi i svijetu.

Svoju tvrdnju da smo najkvalitetnija ustanova na području pravnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj temeljimo na sljedećim činjenicama: od četiri hrvatska suca na europskim sudovima u Luxembourgu i Strasbourgu naš Fakultet je dao tri, naša nastavnica postala je nezavisna odvjetnica na Sudu EU, od 13 sutkinja/sudaca Ustavnog suda Republike Hrvatske njih 10 diplomiralo je na našem Fakultetu, od 35 aktivnih sutkinja/sudaca Vrhovnog suda Republike Hrvatske njih 27 diplomiralo je na našem Fakultetu, većina predsjednica/predsjednika visokih sudova u Republici Hrvatskoj (Visoki trgovački sud, Visoki prekršajni sud, Visoki upravni sud, Visoki kazneni sud) naše su bivše studentice/studenti, a od 10 dosadašnjih ministrica/ministara pravosuđa njih 9 diplomiralo je na našem Fakultetu. Prema tome, nedvojbeno je da našim studenticama/studentima osiguravamo kvalitetno obrazovanje koje im jamči uspjeh u karijeri u pravnoj struci.

U svim područjima u kojima se zapošljavaju pravnice/pravnici – odvjetništvu, sudstvu, javnom bilježništvu, javnoj upravi, gospodarstvu i drugim područjima prepoznata je kvaliteta naših studentica/studenata. Međutim, obrazovanje koje nudimo omogućava široku zapošljivost i izvan pravne struke, što pokazuje niz primjera poznatih osoba koje su završile Pravni fakultet u Zagrebu. Tako kao naše bivše studentice/studente i sadašnje alumnije ističemo dva bivša predsjednika Republike Hrvatske te polovicu predsjednika Vlade Republike Hrvatske (od četrnaest hrvatskih Vlada, njih sedam vodili su naši bivši studenti). Naše bivše studentice i studenti istaknuti su diplomati, gospodarstvenici i znanstvenici.