NOVOSTI I DOGAĐANJA:
Obavijesti i događanja
U petak 4. studenoga 2022., svečano je obilježen Dan Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i 246 godina njegovog neprekidnoga rada. Svečana sjednica održana je u Dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu. Pozdravnim govorima nazočnima su se obratili predsjednik Republike Hrvatske gospodin Zoran Milanović, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića doc. dr. sc. Tomislav Sokol, ministar pravosuđa i uprave Republike Hrvatske i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske mr. sc. Andreja Plenkovića dr. sc. Ivan Malenica, predsjednik Vrhovnoga suda Republike Hrvatske mr. sc. Radovan Dobronić te zamjenik i izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića doc. dr. sc. Luka Korlaet.
Poštovane i drage studentice,  Poštovani i dragi studenti,  Svim studenticama i studentima upisanim u studijske programe koji se izvode na Pravnom fakultetu u Zagrebu u ime čitave Uprave, profesorskog zbora, svih zaposlenika i svoje ime čestitam na upisu i želim puno uspjeha i zadovoljstva u akademskoj godini 2022./23.  Nastava se održava u zgradama Fakulteta, a u manjoj mjeri i u dvoranama izvan Fakulteta, u zamjenu za dvorane koje se nalaze u zgradi u kojoj je sjedište Fakulteta, na Trgu Republike Hrvatske 14, koje se još uvijek ne mogu koristiti, jer je zgrada oštećena u potresima 2020. godine te čeka obnovu. 
Pravni fakultet predao je projektnu prijavu Ministarstvu znanosti i obrazovanja na Pozivu za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za Obnovu infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom iz 2022. godine za refundaciju troškova potrebnih za izradu triju elaborata o postojećem stanju zgrada Fakulteta u iznosu od 70.000 kuna na adresama Trg Republike Hrvatske 3, Ćirilometodska 4 i Nazorova 51 te je 17. svibnja donesena Odluka o financiranju navedenog iznosa. Pribavljeni elaborati od strane stručnjaka poslužili su kao temelj za dodatne tri uspješne projektne prijave za cjelovitu obnovu zgrada na navedenim adresama koje su također odabrane za financiranje te su tijekom srpnja potpisani Ugovori s Ministarstvom znanosti i obrazovanja. Pravni Fakultet čeka intenzivan period oko pripreme i provedbe projektnih operacija, ali vjerujemo da će rezultat biti od iznimne važnosti za sve, na dobrobit studenata, zaposlenika i cjelokupne zajednice. 
Sklopljen Okvirni sporazum o suradnji...
Okvirnim sporazumom koji su 18. ožujka 2022. godine sklopili Vlada Republike Hrvatske, s jedne, i četiri hrvatska pravna fakulteta te Akademija pravnih znanosti Hrvatske, s druge strane, predviđeno je osnivanje zajedničke radne skupine koja će pripremiti godišnji plan suradnje za 2022. godinu. Radnu skupinu će zajednički voditi predstavnik Vlade i dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu. 
U srijedu 1. prosinca 2021. u Auli Sveučilišta u Zagrebu, održan je  sastanak predstavnika Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivana Koprića i prodekanice za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju i upravljanje kvalitetom, prof. dr. sc. Iris Goldner Lang s veleposlanicima država članica Europske unije u Republici Hrvatskoj pod nazivom „Coffee Conversation on Cooperation with the Faculty of Law – University of Zagreb“. Osim veleposlanika i predstavnika 19 veleposlanstava, sastanku su nazočile i gđa Violeta Simeonov Staničić, voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj  i gđa Maja Orel Schwarz, zamjenica šefa Predstavništva Europske komisije u Zagrebu. Kao počasna gošća sastanku se pridružila i državna tajnica iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova, gđa Andreja Metelko-Zgombić.
U četvrtak 4. studenoga 2021., svečano je obilježen Dan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i 245. godišnjica njegova utemeljenja. Svečana sjednica održala se u Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest u Opatičkoj ulici 10. Pozdravnim govorima nazočnima su se obratili mr. sc. Andrej Plenković - predsjednik Vlade Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Damir Boras - rektor Sveučilišta u Zagrebu, predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Orsat Miljenić - izaslanik predsjednika Republike Hrvatske gospodina Zorana Milanovića, gospodin Damir Habijan - izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora gospodina Gordana Jandrokovića i zastupnik Hrvatskoga sabora, dr. sc. Miroslav Šeparović – predsjednik Ustavnog suda RH, mr. sc. Radovan Dobronić - predsjednik Vrhovnoga suda RH, i prof. dr. sc. Damir Bakić - izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Tomislava Tomaševića i zastupnik u Hrvatskom saboru.
Veliki uspjeh studenata Sveučilišta u...
Prvi međunarodni UNIC Festival gradskih laboratorija koji se održao u LIÈGE, Belgija od 14. do 16. listopada 2021. godine, u hibridnom obliku! Na nedavno održanom prvom međunarodnom UNIC Festival gradskih laboratorija u Liège, BE okupile su se studenti, nastavnici i drugi članovi akademske zajednice, predstavnici organizacije civilnog društva, gradskih službi i gospodarstva iz svih sastavnica UNIC-a. 
Dan dobrodošlice za strane studente
U organizaciji Ureda za međunarodnu suradnju Pravnog fakulteta u Zagrebu, dana 30. rujna 2021., održan je Dan dobrodošlice za strane studente koji će na Pravnom fakultetu provesti zimski semestar u sklopu Erasmus+ programa. Radi se o grupi od čak 55 Erasmus studenata iz 13 europskih zemalja, a to je ohrabrujuća brojka s obzirom na okolnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa.
Capella juris: video poruka
Poštovani profesori, poštovani zaposlenici Pravnog fakulteta, U ovom teškom trenutku za naš Fakultet, mi članovi Pjevačkog zbora Pravnog fakulteta u Zagrebu Capella juris željeli smo dati svoj mali doprinos. Sadašnji i bivši pjevači su – svatko iz svoga doma – snimili Finale Zajčeve opere Nikola Šubić Zrinski  – "U boj, u boj" kao znak podrške voljenom gradu i matičnom fakultetu. Ovim glazbenim, borbenim pozdravom želimo kolegama, profesorima i zaposlenicima Pravnog fakulteta prenijeti svoj optimizam i uvjerenje kako ćemo zajedno prebroditi ovu krizu.  Capella juris
Povjerenik Europske komisije za...
U petak, 24. siječnja 2020. godine u 11 sati povjerenik Europske komisije za pravosuđe g. Didier Reynders posjetio je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu u sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj od 22.-24. siječnja 2020. godine tijekom kojeg je sudjelovao u radu neformalnog sastanka Vijeća ministara pravosuđa i unutarnjih poslova u Zagrebu koji je okupio visoke dužnosnike iz pravosudnog sektora iz Europske unije. Povjerenika je u službeni posjet Pravnom fakultetu primio prodekan prof. dr. sc. Siniša Petrović.
Uspješno predstavljanje na Smotri...
Pravni fakultet sudjelovao je na 24. Smotri sveučilišta koja je održana od 21. do 23. studenog u Studentskom centru u Zagrebu. Na najstarijoj manifestaciji tog tipa u Hrvatskoj, predstavilo se ukupno 80 sudionika, odnosno 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu te druga sveučilišta, veleučilišta, visoke škole i ostali sudionici iz Hrvatske i Slovenije.
Paljenjem lampiona obilježen Dan...
U večernjim satima 18. studenoga, ispred zgrade fakulteta održano je tradicionalno obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Kao znak odavanja počasti hrvatskim braniteljima i civilima koji su tijekom opsade poginuli u Vukovaru, lampione su zapalili predstavnici Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Svečano obilježen Dan Pravnog fakulteta
U utorak 5. studenoga 2019. svečano je obilježen Dan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Svečanoj sjednici nazočio je predsjednik Ustavnog suda, ministar pravosuđa Republike Hrvatske, predsjednik Visokog Upravnog suda, rektor, prorektorica i prorektori Sveučilišta u Zagrebu, dekani  i prodekani hrvatskih i inozemnih fakulteta, predstavnici sudbenih i izvršnih tijela, predstavnici odvjetništva i javnog bilježništva, umirovljeni profesori, studenti te drugi visoki uzvanici i gosti.
Povelja Republike Hrvatske...
Sveučilište u Zagrebu svečano je obilježilo svoju 350. obljetnicu proslavom koja se održala 3. studenoga 2019. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Svečanosti su nazočili brojni istaknuti pripadnici akademske zajednice, uglednici i predstavnici državnog vrha. Tom prigodom predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović svečano je uručila Povelju Republike Hrvatske dekanu prof. dr. sc. Igoru Glihi povodom više od sto godina postojanja Pravnog fakulteta u Zagrebu.  
Edukacija iz kvalitativne...
Na Studijskom centru socijalnog rada od 11. od 15. veljače održana je petodnevna edukacija iz kvalitativne metodologije u sklopu projekta Ekonomske teškoće obitelji, psihosocijalni problemi i obrazovni ishodi adolescenata u vrijeme ekonomske krize, financiranog od Hrvatske zaklade za znanost (voditeljica prof. dr. sc. Marina Ajduković).
Osvojeno treće mjesto na ELSA Human...
Studenti Viktorija Puzak, Ena Ranogajec, Iva Rašić i Luka Abrlić osvojili su treće mjesto na pripremnom natjecanju ELSA Human Rights Pre-Moot Court Competition, koje se održalo 7. i 8. veljače u Londonu. Naše studente za ovo su natjecanje pripremali doc. dr. sc. Zoran Burić te Katarina Šestan, studentica i prošlogodišnja natjecateljica. 
Pobjeda naših studenata na...
U Strasbourgu 23.11.2018.g. studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Karlo Brekalo, Nika Gavrilović, Mirta Kuštan, Martina Muža,  Lana Radišić, i Josipa Verović  pobijedili su u finalu šestog trans-europskog studentskog natjecanja (6th Trans-European Moot Court Finals) na Europskom sudu za ljudska prava. Natjecanje se održavalo pred tri suca Europskog suda za ljudska prava, a u finalu su se susreli sa danskim timom iz Kopenhagena "Lannung", pobjednikom regionalnog natjecanja iz ljudskih prava između 12 timova iz nordijskih zemalja.  Studente je za natjecanje pripremala prof. dr. sc. Zlata Đurđević i drugi članovi Katedre za kazneno procesno pravo. Suci su zaključili da je zagrebački tim bio bolji u sva tri elementa: argumentaciji, govorništvu i odgovorima.   /_news/25639/IMG_5117.JPG, /_news/25639/IMG_5120.JPG , /_news/25639/IMG_5131.JPG , /_news/25639/IMG_5122.JPG  
Capella juris - 1. mjesto
Pjevački zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu "Capella juris" na Natjecanju zborova i vokalnih sastava održanom 4. studenog 2018. godine u KD Vatroslav Lisinski osvojio je 1. mjesto u kategoriji mješovitih pjevačkih zborova i zlatnu plaketu i time ostvario titulu apsolutnog pobjednika pjevačkog natjecanja. Osim toga, Capella juris dobila je izravan poziv za sudjelovanje na koncertu "Božić u Ciboni" i nastup u sklopu koncerta "Zlatni zborovi". Iskrene česttitke na uspjehu! /_news/25444/Capella juris KD V.Lisinski 4.11.2018..jpg